Idézet:


"Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." ~Vekerdy Tamás~

Most olvassuk/ írjuk:

Lizi: Fekete gyémánt
Lola: Bársony érintés

2016. január 2., szombat

Colleen Hoover:

Hopeless

Könyvajánló:


A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…

Véleményem:

A történetben Sky teljesen el van barikádolva a külvilágtól. Nincs se TV, se számítógép se telefon (elméletileg), viszont szerencsére ott van neki egy legjobb barát aki mellette állhat (és elengedhetetlen, egy lány számára). Viszont Six mint "legjobb barátnő" címen futó szomszéd elutazik az utolsó félévében külföldre, nem lehet Sky mellett aki az utolsó évét az az eddigi magántanulást félretéve, a suliban akarja befejezni. Persze ez azért akkora nagy gondot nem jelent Sky számára mint hittem mert teljesen jól elboldogul a cetlikkel a szekrényén és a pénzzel amit adtak neki. Talán még egy kicsit élvezi is.
Az ő személyisége a könyv elején olyan erős mint egy kőszikla. Viszont a végén már inkább hasonlít egy homokdombra. Szétromboltál összeroppantották és szétmorzsolták addig míg nem hasonlított egy porhalomra. Szegény lánynak nem elég az, hogy úgy érzi, érzelmileg kihasználják, de még a multjából is előkerül pár dolog amit nagyon nem kellett volna, hogy megtudjon.
A könyvben Colleen egyszer sem írta le azt a szót ami történt vele de már az első alkalomkor tudtam, amikor megemlítette a kicsi Sky, hogy kitől fél olyan nagyon. Hogy miért nem akarja, hogy kinyíljon az ajtó.

"- Izzadok a vastag paplan miatt, de nem akarok kibújni alóla. Tudom, hogy ha kinyílik az ajtó nem nyújt biztonságot. De most még igen. Fogom, és óvatosan felemelem a szélét, hogy kilessek alóla - olyan észrevétlenül amennyire csak tudom. A kilincsre nézek, mint minden éjjel. Ne mozdulj meg! Ne mozdulj meg! Ne mozdulj meg! Kérlek szépen, ne... -"

Ez is azon könyvek közé tartozik amiknek a széle felvan pöndörödve és halvány levegőréteg van a lapok között, mert már legalább 20- szor át- átolvastam néhány részt amik a kedvenceim. Hihetetlen a cselekmények óriási egybefüggő lánca ami még először össze van gabajodva. Colleen-nak olyan érzéke van a szavak megformálásához és azok mondattá alakításához, hogy már könnyeket tud csalni a szemünkben. Csodálatos könyv ami az erős szerelemről de legfőbbképpen az összetartozásról szól.
A történet megfogalmazása tiszta, színes, de nem elkapkodott. És igaz, hogy az elején nem igazán értettem a dölt betűs részek kapcsolatát a jelnben történtekhez, de ez idővel kiderül.

Azért nem csak szívbemarkoló jelenetek vannak, hanem van közöttük sok humoros is amiket olvashatunk ahogy éppen Holder és Sky húzzák egymás agyát. Van egy pár kedvenc szivatásom is azért...

"- Helyes - hátrál egy csöppet, - Mert amúgy nem is horkolsz. Sőt, imádnivalóan aranyos vagy, amikor alszol.
Nem kellene ilyeneket mondania. Főleg nem akkor amikor fölém hajol. Behajlítja a könyökét, hogy még közelebb hajoljon hozzám. Kis híján a fülemhez érinti a száját és belesuttog.
- Sky... - búgja érzékien - szükségem van rád... Hogy megmozdulj. Különben nem tudom kinyitni a hűtőajtót."

Hozzáfűzés:
Egy valami nem tetszik... (és itt más könyvekre is mondom amiknél jobban megjelenik) a főhősnőknek a tökéletes pasija/férje teljes kifestése és mázolása. De mivel tudom, hogy amúgyis az olvasók majdnem 90%-a a tökéletes pasit várja el, ezért általában meg is kapják (tisztelet persze a kivételnek). És így mondhatják azt, hogy nagyon sablonos az hogy a pasi hibátlan külsővel és egyéb tulajdonsággal rendelkezik, de ha úgyis ezt szeretnék akkor meg miért kérnek egyebet?
A könyv nagyon sok embernél nem csak szórakoztatást ad, hanem egy külön pihenőhelyet. Egy másik világot ahol megnyugodhatunk hogy vannak ott is gondok, de igaz ami igaz azok úgyis megfognak oldódni, ezért sem őrlődünk rajta olyan nagyon. Ezért is kell nekünk olyan hely ahol minden tökéletes. Nem is várhatjuk el minden könyvnél, hogy olyan legyen a story amijet mi éppen akkor akarunk. Csak hagyjuk, hadd szívjon magába a könyv és legyek én is az aki minden problémát kisimít pár száz oldalon keresztül. Hogy ne legyen, egy üres lap se, mint az életünkben.



Losing Hope

Apró kritika:

Hamár férfi ideálokról van szó...
Dean Holder azaz áldott jó lélek akiről az elején még azthiszem, hogy az életében nem voltak tisztességes cselekedetei, kiderül a könyv felében ( és persze még a második kötetben a Losing Hope-ban), hogy mennyire imádni való. A második könyvnél ahol Dean nézetéből írja le a helyzetet a legelejétől a legvégéig ( kicsit azért tovább, hogy azér tmégis kerek legyen a történet).
Tetszettek benne az érzelmi hullámok amiket ő alakított a kapcsolatukba. Olyan volt mint egy hisztis kisgyermek (kívülről). De mikor megtudtam, hogy igazából mik történtek azokban a napokban amikor kicsit fasírtban voltak, azt hittem hogy csak rosszul olvasok. A Losing Hope-ban sokkal jobban megismertem Deant mint ahogy az elsőben tettem. Ő az akit minden lány elfogadna ha tálcán kínálnák, és nem csak azért mert a kinézete nem rossz, hanem a tettei mögött rejtőző szándékok, és az érzelmek amiket olyan szenvedéllyel tud táplálni... csodálatra méltó.
A Losing Hope-nak is megadnám azért a 10/9 csillagot, de azért a legjobb nekem mégis az első volt ezért a Hopeless 10/9,5 csillagot kap!!

Megrendelhető (márpedig kötelező, hogy a könyveid közé tudd sorolni): itt és itt!

U.i.: Most a Cinderellát kaptam meg a 2,5 -ös részét, de arról majd csak külön írok. Addig is ezt a két könyvet teljes mellbedobással tudom ajánlani! Letehetetlen!
~Lola

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése