Idézet:


"Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." ~Vekerdy Tamás~

Most olvassuk/ írjuk:

Lizi: Fekete gyémánt
Lola: Bársony érintés

2016. január 10., vasárnap

On Sai:

Apa, randizhatok egy lovaggal?

Tartalom:

„Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?”


Véleményem:

Ez a könyv engem teljesen elvarázsolt. Nagyon ötletes, és jó felépítésű a story. Kicsit furcsa volt, hogy külső szemlélőként van megírva, de így is nagyon tetszett.
 Egy 16 éves lányról szól aki álmában egy másik világban jár. Egy olyan világban ahol nem a technikában hisznek hanem a mágiában. Mágusok és lovagok élnek benne.
Nagyon meglepődtem az apa viselkedésén a történetben. Már arra kezdtem gyanakodni, hogy egy robot. Semmilyen érzést nem érzett. És valószínűleg Ő az egyetlen apa, aki önként feláldozta volna a gyerekét tudományos célokra. De persze a végén rájött, hogy szereti a lányát, de még az után is olyan merev maradt. Mit is mondjak, Ő egy nem mindennapi szereplő.
Mia Anne sokáig azt hitte, hogy tényleg csak álmodik, de aztán kiderült, hogy egy igazi mágikus helyen jár ahol Ő maga egy varázsló, és egy lovagot bosszant mindig. Nagyon viccesnek találtam, hogy a lovag zavarba tud jönni annyitól, hogy a lány bokáját meglátja.
Mivel az egyik helyszín a Mondocon ezért sok animés, és más könyvbéli utalások vannak benne.

„A falakat anime képek borították, ott volt a Death Note-ból L, a Full Metal Alchemist szereplői, de számítógépes játékok híres alakjai is feltűntek az Assisins Creedből több poszter is szerepelt.”

A bonyodalom a regényben az volt, hogy egy új Isten meg akarta hódítani a világot. Ez egy nagyon eredeti ötlet. Az Isten beolvad   a kutató csoportba onnan irányítva mindenkit. De a fiatal lány magával hozz két mágust és három lovagot. És a technikával és a mágiával együtt átverik az Istent, egy olyan megoldással ami nekem nem jutott volna az eszembe.
Az egyik kedvenc szereplőm a Kósza lovag lova Bó. Szerintem az egyik nagyon vicces pimasz szereplő aki szinte úgy viselkedik mint egy ember.
És persze van benne egy szerelmi szál is, Mia Anne és Kósza között. Ami igazából tiltott lenne, de nagy nehezen megoldják. A vége nekem talán túlságosan is hirtelen. A mágusok és a lovagok nem tudnak vissza menni saját földjükre, ezáltal próbálnak beilleszkedni. A lány a Lovagja csókjával meggyógyul. Nekem nagyon tetszett a könyv és nagyon örülök, hogy Magyarországon játszódik. A könyv olvasása közben arra gondoltam, milyen jó lenne még több On Sai regészt elolvasni.
 
Zárás képpen Kósza szemszögéből egy kis részlet:

„Kósza puha ajkak érintésére ébredt. Nem mert moccanni. Tudta, ki hajol rá, orrában megült a lány finom illata, és felismerte volna ezer közül is azt a kis kezet, ami az arcát tartotta. ha ez a halál, hát a legcsodálatosabb halálnem ami létezik”
Ezt a könyvet 10/8,5 re értékelem mert nekem kicsit túl sok tudományos rész volt benne." 



U.i.: Sokkal valóságosabbá tették a könyvet az animék vagy a videójátékok megjelenítése. Következő könyv kritikám a Zafírkék lesz.
~Lizi

Megrendelhető: itt a könyvmolykepzo.hu-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése